Hae sivustolta

Modernia nyt – vanhaa pian

Cloud Insights / Lukuaika < 1 min
Julkaistu
Myynti
Ota yhteyttä

Vendor-lockista on helppo päästä pois, mutta kuinka on system-lockin laita? Pilvi-infran maailmassa on tällä hetkellä yksi kingi ja useampi prinssi.

Mitä jos koko infra on rakennettu yhden toimittajan pilviratkaisun päälle ja tapahtuu jotain katastrofaalista? Kuinka hypätä pilvestä pilveen?

Kaikki ei ole vielä mahdollista, mutta edellytykset voi rakentaa jo nyt. Hybridipilvi ei ole hybridipilvi ellei se yhdistä useampaa pilveä.

Moderni pilviarkkitehtuuri (joka on todennäköisesti jo vuoden päästä vanhaa pilviarkkitehtuuria) rakennetaan joustavaksi. Rakennetaan plug-in arkkitehtuuri sellaiseksi, että se pystyy hyödyntämään eri julkisen pilven alustoja. Pilvetkin saadaan juttelemaan keskenään, enää ei ole kyse pelkistä migraatioista pilveen ja sinne jäämisestä.

Pilven, on-premisen ja toisen pilven välillä voidaan liikkua eessuntaas. Uusien ratkaisujen käyttöönotto on nopeutunut parhaimmillaan yhteen päivään. Sitoutuminen toimittajiin tai ratkaisuihin poistuu, plug-in on yhtä kuin plug-out – ratkaisuista pääsee yhtä nopeasti eroon kuin ne saa otettua käyttöön.

Muutos on valtavan nopeaa – tulevaisuuden potentiaalia voi hyödyntää jo nyt.

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariOps ❤ Devs – sovelluskehittäjä, näin kesytät Azuren IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa? Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi?