Hae sivustolta

DevOps Governance

DevOps-hallintamalli auttaa ohjelmistokehittäjiä ja DevOps-tiimejä pilvipalveluiden sekä pilviympäristöjen hallinnassa.

Kysy lisätietoja

DevOps Governancen avulla luot yhteiset pelisäännöt pilvipalveluiden hyödyntämiseen sovelluskehityksessä. Palvelu auttaa pitämään pilvesi resurssit kontrollissa sekä minimoi turhat kulut ja riskit.

Kysy lisätietoja

Tomi Viinikainen
+358 50 373 0217
tomi.viinikainen@loihde.com

DevOps-käytännöt

Hallittu ja turvallinen sovelluskehitys pilvessä

DevOpsin yksi tavoite on kiihdyttää sovelluskehityksen vauhtia. Mutta, DevOps on hyvin vahvasti devaajien dominoima kenttä, ja pilven operatiivinen puoli jää helposti varjoon. Kun sovellustoimittajia ja projekteja on useita, pilven hallinta karkaa helposti käsistä.

DevOps-hallintamallissa määrittelemme tärkeimmät pilviympäristöäsi koskevat seikat sovelluskehityksen näkökulmasta. Se täydentää julkisen pilven hallintamallia ja auttaa luomaan yhdenmukaiset käytännöt sovelluskehittäjille pilviympäristössäsi.

Yhteinen prosessi & yhteinen tavoite

Pilvinativiin sovelluskehityksen yksi tärkeimpiä elementtejä on DevOps, joka tähtää sovelluskehityksen ja IT-operaatioiden välisten prosesien automatisointiin. DevOpsia tarvitaan, jotta saat kehittäjät ja IT-operaatioista vastaavat henkilöt noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä ja käyttämään yhteisiä työkaluja.

DevOpsissa devaajat (Dev) ja pilven operointi (Ops) muodostavat tiimin, jonka keskiössä ovat ihmiset, prosessi ja teknologia. Mallin tarkoitus on poistaa siilot IT-operaatioiden, kehitystiimin, tietoturvan ja laadunvalvonnan sekä testauksen väliltä.

Yhteiset pelisäännöt

Ei turhia yllätyksiä

DevOps-hallintamalli helpottaa ympäristösi ylläpitoa ja valvontaa. Se on ohjeistus sekä omalle tiimillesi että myös ulkoisille sovelluskehittäjille.

Yhtenäiset käytännöt ja yhtenäinen työkalupakki vähentävät yllätyksiä. Hallintamallissa otamme myös kantaa tietoturvasi vaatimuksiin sekä identiteetinhallintaan, ja näin minimoimme turhat tietoturvariskit.

 

Toimituksen sisältö

DevOps Governance -toimituksessa määrittelemme muun muassa seuraavat pilviympäristöäsi koskevat teemat:

Roolit ja vastuut

Työkaluketju

Ympäristön hallinta ja valvonta

Testaus

Tietoturva

Identiteetinhallinta

Ympäristöjen ja verkkojen topologiat

Muutostenhallinta

Cloud Badass - Azure-webinaari

Webinaari: Pilvi ja DevOpsin hallintamalli

DevOps-kulttuuri ja pilvi ovat täydellinen pari. Pilvialustat tarjoavat ison liudan työkaluja sekä DevOpsin että koko sovelluskehityksen elinkaaren tueksi. Tehokkaan työtavan luominen, eri kumppanien toimintatavat ja iso liuta työkaluja voivat myös tarkoittaa haasteita.

Tässä webinaarissa puhumme DevOpsin ja pilven yhteiselosta sekä siitä, miten DevOps-hallintamalli tukee ja tehostaa pilvipohjaista sovelluskehitystä.

Ilmoittaudu mukaan
Palvelun hyödyt

Säästä kustannuksissa

Riskien minimointi ja yhtenäiset tekemisen tavat vähentävät häiriöiden ja virhetilanteiden määrää. Tämä tarkoittaa selkeitä kustannussäästöjä.

Minimoi riskit

Suurin osa julkipilven tietoturvariskeistä lähtee nimenomaan käyttäjätason virheistä. DevOps-hallintamalli vähentää turhia tieturvariskejä ja varmistaa, että pilven resurssien hyödyntämisessä noudatetaan aina parhaita käytäntöjä.

Yhdenmukaista tekemistä

Hallintamallissa otetaan kantaa pilvipohjaisen sovelluskehittämisen työkaluihin. Se auttaa pitämään tekemisen yhdenmukaisena.

Tehoa DevOpsiin

Hallintamalli selkeyttää pilven operatiivista tekemistä ja tehostaa koko DevOps-toimintamallia.

Kysy lisätietoja

Olemme auttaneet useita sovelluskehittäjiä työskentelemään pilvessä fiksummin ja hallitummin.

Jos kaipaat lisätietoja palvelusta laita viestiä tulemaan tai soita 020 7191 430.

Kysy lisätietoja
=
Miten näitä tietoja käsitellään? Tutustu tietosuojaselosteeseemme.
Webinaari: Azure ja moderni sovelluskehitys

Webinaari: Azure ja modernin sovelluskehityksen edellytykset

Moderni, pilvipohjainen sovelluskehitys vaatii ainakin kolmea asiaa: asiallinen arkkitehtuuri, modernit työkalut ja yhteiset pelisäännöt. Webinaarissa Azure Developer Audience Lead Jussi Roine Microsoftilta ja Loihde Cloudonin Lead Cloud Architect Juuso Saranki keskustelevat siitä, miten organisaatiot voivat Azuren avulla rakentaa mahdollisimman tehokkaan toimintaympäristön devaajille ja DevOps-tiimeille.

Katso webinaari