Hae sivustolta

Viisi syytä siirtää IT-infra pilveen

Cloud Insights / Lukuaika < 1 min
Julkaistu
Myynti
Ota yhteyttä

Pilvipalveluiden ja pilvialustojen hyödyntäminen kasvaa vuosi vuodelta. Organisaatiot siirtävät perinteistä infraa pilveen ja rakentavat entistä enemmän pilvi-natiiveja sovelluksia. Viimeistään nyt se on pakko todeta, pilvi ei todellakaan ole mikään ohimenevä trendi.

Julkisesta pilvestä on tullut valtavirtaa. Gartner ennakoi marraskuussa 2019, että pilvimarkkinat kasvavat globaalisti 17 %.

SaaS-segmentti sekä IaaS- ja Modern Application Platform -segmentit kasvavat voimakkaimmin. Suurimpia ajureita taustalla ovat modernit sovellukset ja työkuormat, joihin perinteiset konesalit eivät vain taivu.

Organisaatio, joka ei vielä hyödynnä pilvipalveluita, saattaa joko tuottaa itse IT-palvelunsa tai on jo ulkoistanut palveluita, mutta etsii keinoa siirtää niitä pilveen. Mitkä sitten ovat tärkeimmät syyt, joiden vuoksi yritysten kannattaisi siirtää IT-infransa pilveen?

  1. Sovellukset ovat saatavilla ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.
  2. Resursseja vapautuu palvelujen hallinnasta liiketoimintaa tukeviin tehtäviin.
  3. Riippuvuus palvelutoimittajasta vähenee.
  4. Kustannussäästöt.
  5. Kapasiteetti joustaa tarpeiden mukaan.

Syyt liittyvät kaikki samaan teemaan: liiketoiminnan kiihdyttämiseen. IT toimii pilvessä aidosti liiketoimintaa tukevasti ja liiketoiminnan ehdoilla. Sen avulla on mahdollista tehdä tuottavuusloikka!

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariOps ❤ Devs – sovelluskehittäjä, näin kesytät Azuren IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa? Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi?